(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
FAŠANKOVÉ BOŽÍ MILOSTI
Potřebné ingredience
I.těsto potřebujeme: 50 dkg hladké mouky, 1 vejce, 2 žloutky, pivo 10st. ( cca 2 - 3dcl).
II. těsto: 25 dkg hladké mouky, 1 Hera.
Na smažení vhodný tuk, na obalování moučkový cukr a vanilkový cukr.
Postup přípravy
I. těsto hodně vypracujeme vařečkou, musí být trošku řidčí než těsto II.
II. těsto zpracujeme v dlaních na vále, rozválíme jej a do něj vložíme řídké I.těsto. Pokud je I. těsto hodně řídké, doporučuji dávat do II. těsta po částech. Pak II. těsto na I. překládáme z různých stran, balíme je do sebe, aby se těsta spojily. Necháme odpočinout tak 5min. Zase rozválíme a překládáme z různých stran do sebe. Toto opakujeme alespoň 4x. Necháme chvíli odpočinout.
Rozpálíme v pánvi hodně tuku (např. rostlinný olej), tolik, aby v něm milosti doslova plavaly.
Milosti vytvoříme radélkem z rozváleného těsta do tvarů obdélníků a trojúhelníků (jak to vychází) a do každého obdélníčku radélkem prořízneme několik čar.
Milosti by měly být po usmažení mírně nafouklé uprostřed děravé. Nakonec je ještě horké obalíme v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.
Přeji dobrou chuť i příjemné fašankové veselí!
II. těsto zpracujeme v dlaních na vále, rozválíme jej a do něj vložíme řídké I.těsto. Pokud je I. těsto hodně řídké, doporučuji dávat do II. těsta po částech. Pak II. těsto na I. překládáme z různých stran, balíme je do sebe, aby se těsta spojily. Necháme odpočinout tak 5min. Zase rozválíme a překládáme z různých stran do sebe. Toto opakujeme alespoň 4x. Necháme chvíli odpočinout.
Rozpálíme v pánvi hodně tuku (např. rostlinný olej), tolik, aby v něm milosti doslova plavaly.
Milosti vytvoříme radélkem z rozváleného těsta do tvarů obdélníků a trojúhelníků (jak to vychází) a do každého obdélníčku radélkem prořízneme několik čar.
Milosti by měly být po usmažení mírně nafouklé uprostřed děravé. Nakonec je ještě horké obalíme v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.
Přeji dobrou chuť i příjemné fašankové veselí!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andelkaa
(upraveno)
30. 9. 2012, 7:32
Toto dělávala moje babička - moje nejmilovanější mlsání . Jaruško, děkuju, jak budu mít víc času, tak se na to vrhnu....
snecka
(upraveno)
19. 2. 2009, 19:46
mnam, ochutnala bych, kdyby mi je spis nekdo udelal , na me je to docela pracne , jsem uz líná